"Don't complain about things you are not willing to work hard to change"

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kookosleipä

Tein kookosleipää eilen ja oli hyvää. Se on nopea ja helppo ja mitä parasta se on runsaskuituinen ja vähähiilihydraattinen.

2 dl kookosjauhoja
6 kananmunaa
1 dl neitsytkookosöljyä
0,5 tl suolaa
enitään 2 rkl stevia (se oli liikaa)

Sekoita kaikki vatkaimella, kaada voideltuun leipävuokaan ja paista noin 40 min 175 C


Sopii myös jälkiruokana

7 kommenttia:

  1. Pitikin pyytää sulta ohje kun tuosta puhuit mut olitkin laittanu sen tänne :) Pitää iteki koittaa ;)

    VastaaPoista
  2. http://www.rasvatieto.fi/ajankohtaista/kookos%C3%B6ljy-mainettaan-huonompi

    Ei kannata ihan hirveesti kookosöljyn kanssa läträtä, jos haluaa että kolesteroliarvot pysyy kurissa, tossa kun on kananmunaakin noin paljon niin aika paljon huonoja rasvoja tulee tosta annoksesta. On ehkä kevyttä mut ei kyllä missään määrin terveellistä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olin minä Anna kun kommentoin kookosrasvaa, lähetin vahingossa ennen kuin laitoin nimen alle.

      Poista
    2. Eiks kookosjauhokin tehdä siitä kookoksen hedelmälihasta? Se on kans just suurimmaksi osaksi sitä kovaa tyydyttynyttä rasvaa. Sori kauhee moraalisaarna. :D

      Aattelin vaan et tiedätkö mitä söit, vai oletko vaan ajatellut sitä että on mahdollisimman vähän hiilareita, sehän ei aina ole ruuan terveellisyyden mittari.

      A

      Poista
    3. reseptin otin detox kirjasta. Se on terveellistä mutta niin kuin kaikki niin määrä on se joka määrä sen terveellisyydestä... kauhee sanaa ;-D

      Poista
  3. Kookos- ja palmuöljy eroaa muista kasvirasvoista siten et se on lähes pelkkää kovaa rasvaa, on siis tavallaan vähän harhaanjohtavaa et on kasvirasvaa mut silti yhtä epäterveellistä kuin lihan ja maidon rasva. Mut kohtuudella syötynä ja jos ei oo kolesterolin kaa ongelmia niin varmasti ihan ok, kuten lihan ja maidonki rasvojen kanssa että kohtuudella ne on ok.

    Kookosta myydään kauheesti detox tuotteena kun sillä sanotaan olevan tulehdusta estäviä ominaisuuksia ym, mutta tosiasiassa esim. rypsiöljyssä on niitä paljon enemmän (tosin mä en ikinä söis mitään rypsileipää jälkkärinä :D )

    Anna

    VastaaPoista
  4. Ootko kokeillu koskaan tehdä tällasta http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/mustikkakukko/01978, tässä jauhot on ruisjauhoja ja jos sokerin korvaa jollain muulla makeuttajalla esim. stevialla niin saa aika vähähiilarisen. Ja bonuksena vielä tää on tosi hyvää :)

    VastaaPoista